تهویه و خشک نگه داشتن چای تیره مهم ترین نکته برای نگهداری چای تیره است، چون چای تیره دمکشیده شده با قوری چینی حمید عمیقا تخمیر می شود (چای کامل تخمیر شده)، برای تسریع در پیری به رطوبت خاصی نیاز دارد.
کپک و سفیدی مو به دلیل مرطوب بودن، باید به موقع از بین برود.
به مکانی تهویه شده و خشک یا رطوبت زدایی (فقط کولر گازی را روشن کنید) یا خشک کردن در آفتاب، کپک رشد کرده به طور طبیعی پس از چند روز از بین می رود، مانند موهای سفید در موارد شدید.
منسوجات نرم مانند برس و حوله ها را می توان برای از بین بردن موهای سفید روی سطح استفاده کرد و سپس با یک وسیله گرم کننده مانند سشوار بیش از ده دقیقه حرارت داد. اما اگر کپک سیاه، کپک سبز یا کپک خاکستری باشد، چای بد است.
با توجه به ویژگی های تخمیری چای تیره، اگر نگهداری به خوبی انجام نشود تا از رطوبت و رطوبت جلوگیری شود، کپک سفید روی سطح چای رشد می کند و در مراحل اولیه بر کیفیت یا طعم چای تیره تاثیری نخواهد داشت، بنابراین نیازی به نگرانی زیاد نیست علاوه بر این.
در اصل تخمیر چای تیره، میتواند باکتریهای مفید برای بدن انسان (که معمولاً به نام Jinhua با نام علمی “Coronoid Saccharomyces” شناخته میشود) تولید کند و در تخمیر نقش داشته باشد.
پس از از بین بردن موهای سفید روی سطح تیره چای را در جای تهویه نگهداری کنید تا چند روز دیگر میل شود ولی اگر بعد از کپک زدگی به موقع درمان نشود در صورت کپک زدن زیاد و ایجاد کپک سیاه و سبز یا خاکستری قابل نوشیدن نیست.
هنگام نگهداری به سه شرط توجه کنید:
آن را در جای خنک نگهداری کنید و از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید، قرار گرفتن در معرض آفتاب به سرعت محصولات چای را اکسید می کند و برخی از اجزای شیمیایی ناخوشایند مانند طعم خشک شده در آفتاب را تولید می کند که برای مدت طولانی از بین نمی رود.
از تهویه هوای بسته اجتناب کنید. تهویه برای اکسیداسیون طبیعی محصولات چای مفید است. در عین حال می تواند رطوبت هوا را به خوبی جذب کند (اما رطوبت نباید خیلی زیاد باشد، در غیر این صورت به راحتی کپک می زند).
تسریع کنید. فرآیند اکسیداسیون حرارت مرطوب بدن چای و همچنین تامین رطوبت و رطوبت برای متابولیسم میکروبی.