دو دهه پیش، پس از یک سری آزمایشهای گیجکننده، یک تیم تحقیقاتی به رهبری لینکلن تایز از دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز، سؤالی را که بسیاری از مردم سعی داشتند به آن پاسخ دهند، کنار گذاشتند: چه چیزی لیمو را ترش میکند؟
سایر لیمو ترش صادراتی میوه ها و سبزیجات دارای پمپ هایی هستند که پروتون ها را به داخل و خارج از کیسه های کوچک داخل سلول ها به نام واکوئل می رسانند.
لیموها دارای واکوئل هستند، منبع آب، و pH آنها 2 تند بود.
پمپی که آنها به دنبال آن بودند باید قوی و کارآمد باشد تا چنین گرادیان قوی را در داخل pH خنثی سلول حفظ کند.
اما تیم Taiz نتوانست آن را پیدا کند و توجه خود را به پروژه های دیگر معطوف کرد.
بیست سال بعد، لیمو ترش جهرم تیمی از محققین فکر میکنند که پاسخ این سوال را دارند و در حین مطالعه گل اطلسی به آنها رسید.
آنها دو پمپ پروتون را روی واکوئلهای گلها کشف کردند که کوچکتر و کارآمدتر از پمپهای قبلی هستند.
پمپ ها، PH1 و PH5، بخشی از کلاس P از ATPases هستند، آنزیم هایی که از ATP برای حرکت فعال یون ها در شیب ها استفاده می کنند.
تیم تحقیقاتی لیمو ترش سنگی این پمپ ها را در حین مطالعه رنگ گلبرگ در گل اطلسی پیدا کردند که بسته به اسیدیته واکوئل سلول های آنها تغییر می کند.
فرانچسکا کواتروکیو، یکی از دو محقق ارشد این پروژه در دانشگاه آمستردام، می گوید:
«آنها با هم یک «پمپ سوپر پروتون» را تشکیل می دهند.
این تیم لیمو ترش لیسبون شروع به تعجب کردند که آیا همان مکانیسمی که رنگ گل اطلسی را تغییر می دهد می تواند عامل اسیدی لیمو نیز باشد.
- منابع:
- تبلیغات: